PFAS-yhdisteitä juomavedessä? Ei kiitos!

Huoli PFAS*-yhdisteiden kaltaisista ikuisista kemikaaleista on vuosien myötä jatkuvasti kasvanut, mutta BRITA tarjoaa ongelmaan nyt yksinkertaisen ja kestävän ratkaisun. Käyttämällä BRITA-vedensuodatuskannua voit vähentää merkittävästi juomaveden kautta elimistöön päätyvien kemikaalien määrää, sillä ne yksinkertaisesti suodattuvat pois.

PFAS – jo pelkkä nimi voi aiheuttaa kylmiä väreitä. Näitä aineita esiintyy kaikkialla vaatteista keittoastioihin ja kosmetiikkaan, ja niiden tiedetään olevan sekä lähes hajoamattomia luonnossa että haitallisia terveydelle. Useiden niistä epäillään jopa aiheuttavan syöpää.

PFAS-yhdisteitä on käytetty jo 1940-luvulta lähtien sadoissa erilaisissa tuotteissa, mutta ongelmana on, että ne saastuttavat pohjaveden pitkäksi aikaa. Ihmisten kohdalla altistuminen tapahtuu pääasiassa ruoan, veden ja ilman kautta. Monet ympäristöjärjestöt ovat jo pitkään vaatineet näiden kemikaalien kieltämistä EU:ssa, koska osa niistä voi aiheuttaa terveyshaittoja ihmisille.

BRITAlla, saksalaisella vedensuodatuksen asiantuntijalla, on kuitenkin hyviä uutisia. Riippumattomat testit sekä Japanissa että Yhdysvalloissa ovat vahvistaneet, että BRITAn MAXTRA PRO ALL‑IN‑1 ‑suodatin voi poistaa jopa 80 prosenttia PFOA- ja PFOS-yhdisteistä. ”Olemme iloisia siitä, että voimme tarjota kuluttajille mielenrauhaa”, Dr. Stephan Eichhorn BRITAlta kertoo. ”MAXTRA PRO ALL‑IN‑1 ‑suodattimemme poistaa jopa 80 prosenttia PFOA- ja PFOS-yhdisteistä.”

Vaikka vesilaitokset tekevät osansa haitallisten aineiden poistamiseksi, juomavedessä voi edelleen esiintyä pieniä jäämiä. Siksi voi olla hyvä idea varmistaa asia suodattamalla juomavesi kotona.

--

* PFAS (perfluoratut ja polyfluoratut alkyyliyhdisteet), jotka koostuvat yli 4 700 kemikaalista, ovat ryhmä yleisesti käytettyjä ihmisen valmistamia kemikaaleja.

Jaa uutinen:
Witt Finland
Ota yhteyttä lehdistöosastoon
+358 9 3157 9150

maanantai 22. huhtikuuta 2024

Säästä ympäristöä: unohda pullovesi ja hanki suodatinkannu

Ostatko veden yleensä pulloissa? Nykyisten vaikeiden ympäristöhaasteiden aikana tapa, jolla käytämme vettä, on yksi tärkeimmistä päivittäin tekemistämme päätöksistä. BRITA-vedensuodatuskannu on ympäristöystävällisempi valinta pulloveteen verrattuna.Lue lisää

tiistai 22. lokakuuta 2024

Sage lanseeraa uuden Oraclen

Sage laajentaa Oracle-tuoteperhettään. Uusi Sage the Oracle Jet on ehtinyt jo valloittaa meidät täysin – eikä ihme, sillä uutuuslaitteen ylivoimaisen suorituskyvyn, automatisoinnin, nopeuden ja tyylikkään muotoilun yhdistelmään on vaikea olla ihastum ... Lue lisää