Kypsytyskaappi tekee lihasta mureampaa ja maukkaampaa

Suurin osa nykyään myytävästä lihasta pakataan pian teurastamisen ja leikkaamisen jälkeen. Ja siksi sitä raakakypsytetään vain hyvin lyhyesti tai ei lainkaan. Kypsyttämättömästä lihasta puuttuu maku. DryAge-kaappi eli lihan raakakypsytyskaappi vapauttaa lihassa olevaa maitohappoa, joka antaa lihalle enemmän makua ja umamia sekä vähentää happamuutta.

Koukussa kypsytettävän naudanlihan lämpötilan tulee olla 1–3 °C ja kosteuden 65–75 %. Kaapin pohjalla on vedellä täytetty vesisäiliö ja kosteutta kaapissa säädetään automaattisesti. Liha punnitaan ja ripustetaan kaapin mukana tuleviin lihakoukkuihin. Kun liha on kutistunut noin 30 prosenttia, on se valmista ruuanlaittoon.

Kypsennyksen aikana tavallinen lihapala voi kutistua noin 30 prosenttia tai jopa enemmän. Koukkukypsytetty liha ei sen sijaan juurikaan kutistu kypsennyksen aikana, mutta se on ​​mureampaa ja maukkaampaa. Kypsyttäessä lihan kuori kuivuu hiukan ja se on leikattava pois. Kuoren voi kuitenkin ruskistaa ja käyttää herkullisen kastikkeen valmistamiseen. Kypsytetty liha valmistetaan halutulla tavalla: pitkään uunissa paistaen, sous vidella, liekeillä grillattuna tai vain käyttämällä pikaisesti kuumassa grillipannussa tai -astiassa

Miksi kypsytyskaappi lihalle?

  • Vähemmän ruokahävikkiä, liha säilyy pidempään 1 °C:ssa kuin 5 °C:ssa.
  • Optimaalinen säilytyspaikka lihallesi kontrolloiduissa olosuhteissa
  • Lihasta tulee mureampaa ja maukkaampaa
  • Jääkaapissa on paljon esimerkiksi maaperästä peräisin olevia bakteereja, joita kypsytyskaapissa ei ole
  • Kaapin UV-valo auttaa poistamaan ei-toivotuttuja bakteereja
  • Syö laadukasta lihaa, mieluiten luomua massatuotetun halvan lihan sijaan
  • Kokeile koukkukypsytettyä pihviä, se voittaa mennen tullen minkä tahansa tavallisen pihvin

Täydellinen kypsyttämään:

  • Naudan ulkofileetä
  • Rib Eye - pihvejä
  • Porsaan ulkofileetä
  • Kanaa – paljon enemmän makua ja rapeampaa nahkaa
  • Mitä tahansa lihaa

Mihin muuhun kypsytyskaappia voi käyttää:

  • Leikkeleille
  • Juuston kypsyttämiseen
  • Makkaran valmistukseen
  • Lihan suolaamiseen sous vide -kypsennystä varten
  • Hapattamiseen
  • Maustetuille makkaroille
  • Parmankinkulle

 

Witt lihankypsytyskaappien hinnat (kaksi kokoa):

  • SA6082-1BG: Ovh. EUR 2.149,-
  • SA60172-1BG: Ovh. EUR 3.999,-
Jaa uutinen:
Witt Finland
Ota yhteyttä lehdistöosastoon
+358 9 3157 9150

keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Pitkäkestoinen tuoreus jääkaapissa on Liebherr-tekniikkaa

Du går ikke på kompromis, når du køber ind. Friske varer i høj kvalitet finder vej til din indkøbsvogn. Så øEt tee kompromisseja tehdessäsi ostoksia. Laadukkaat tuoretuotteet löytävät tiensä ostoskoriisi. Siksi haluat, että tuotteet myös säilyvät mah ... Lue lisää

torstai 1. syyskuuta 2022

Heitämme pois jopa 23 kg ruokaa henkeä kohti joka vuosi

Tuhlaamme siis täysin syömäkelpoista ruokaa. Se on sääli, sillä asialle olisi helppo tehdä jotain. Yksi parhaista investoinneista, jonka voit tehdä keittiöösi, on hankkia BioFresh-teknologialla varustettu Liebherr-jääkaappi. Se vähentää ruokahävikkiä ... Lue lisää